Select Page

CHILDREN’S HOSPITAL | oncology

location : geneva
architects : VVR architectes SA
client : HUG – geneva’s university hospital
photos : cristina malouf, siemsie
context : complete renovation
concept : colours schemes and materialities, graphic design

wood brings nature back into this highly medicalised environement and the colours also have a informative function: red is forbidden, blue indicates free access and the blue-grey a limited access. on the hospital side, the colours are used more sparingly than in the ambulatory part to distinguish the different stages. this reading is reinforced by the position of the small animal in connection with the house shaped billboard.

wood brings nature back into this highly medicalised environement and the colours also have a informative function: red is forbidden, blue indicates free access and the blue-grey a limited access. on the hospital side, the colours are used more sparingly than in the ambulatory part to distinguish the different stages. this reading is reinforced by the position of the small animal in connection with the house shaped billboard.